O firmie
Zaufanie i lojalność naszych klientów jest i będzie dla nas zawsze największym wyróżnieniem.
Jesteśmy piekarnią i ciastkarnią, która już od ponad 40 lat łączy tradycję z nowoczesnością. Naszą dumą są zdrowe i smaczne wypieki. Wypiekamy je z naturalnych surowców pochodzących ze środowiska na Pojezierzu Drawiskim. Naszą pasją jest praca nad bogatą i stale poszerzaną ofertą. Nic dziwnego zatem, że nasze wyroby trafiają na dziesiątki tysięcy stołów w naszej małej szczecineckiej ojczyźnie, a najcenniejszą nagrodą jest Państwa zadowolenie.
Jesteśmy blisko natury, staramy się ją szanować. Szczecinek to miejscowość położona na terenie Pojezierza Drawskiego. Czyste powietrze w krainie jezior, woda i piękno krajobrazu – w takim otoczeniu już 40 lat pieczemy chleby, bułki i ciasta. Jesteśmy dumni z naszego szczecineckiego pochodzenia, które jest odzwierciedlonej w naszym przywiązaniu do naturalnych składników uprawianych na pomorskiej ziemi według tradycyjnych regionalnych sposobów zastosowania przepisów. Stosujemy najwyższej jakości składniki, technologie oraz naturalny sposób przygotowania ciast. Pieczywo zdrowe, pożywne, pyszne i apetycznie wyglądające, a ciasta zadowalające nawet najbardziej wybredne podniebienia. Istnienie szerokiej gamy asortymentu wyrasta z technologii opartej na 40-letnim doświadczeniu. Pozwala to na zachowaniu wysokiej jakości i oryginalnego smaku wyrobów.
Posiadamy własną sieć dystrybucyjną i logistyczną. Pozwala to naszym specjałom trafić praktycznie do każdego domu i zaopatrzyć wszystkie sklepy, które decydują się na współpracę. Zawsze dostarczamy Państwu wypieki zgodnie z zamówieniem, codzienne, punktualnie, bez względu na to, czy jest to pierwszy dzień po świętach, długi weekend, czy Sylwester.
Jesteśmy najsilniejszą marką w regionie Szczecineckim. Piekarnia Saturn jest z roku na rok coraz bardziej rozpoznawana i ceniona przez Klientów w regionie z czego jesteśmy bardzo dumni.
W pracy kierujemy się sercem, by poprzez nasze wyroby dotrzeć do innych serc. Bo chleb to przecież w tradycji naszej kultury odwieczny dar serca.
Pieczenie chleba to dla nas coś więcej niż praca. To powołanie do szlachetnego zawodu piekarza. To także duma z codziennej obecności naszych wypieków na Państwa stołach.
Doskonałość naszego pieczywa to jakość naszej pracy. Praca zgodnie z normami jakościowymi i sanitarnymi sprawia, że nasze wyroby są zgodne z Unijnymi wymogami.
Szanujemy tradycję, szanujemy więc i chleb, który jest jej częścią. W ten sposób wyrażamy szacunek wobec wszystkich klientów.
Utożsamiamy się ze Szczecinkiem. Chcemy by na szczecineckich stołach szczecinecczanie mogli cieszyć się dobrem tej ziemi przeobrażonym przez ludzi, którzy tu żyją i którym ten klimat nie jest obcy.
W pracy Naszą filozofią jest poszanowanie piekarniczych tradycji i praw natury. Sięgamy po stare, czasami nawet zapomniane polskie receptury. Wypiekamy chleb bez żadnych sztucznych dodatków, tradycyjną metodą, z naturalnie zakwaszonej mąki.