Asortyment
Produkcja dzieli się na piekarnię i ciastkarnię gdzie produkujemy bardzo szeroki asortyment wyrobów piekarniczych i ciastkarskich, począwszy od podstawowego chleba baltonowskiego poprzez ponad 40 różnych chlebów gatunkowych z mąk żytnich, graham, orkiszowej z dodatkiem wszelakich ziaren. Wyroby piekarnicze wytwarzane są na bazie naturalnego zakwasu sporządzanego na miejscu. Nie stosujemy gotowych „suchych kwasów”. Ze względu na potrzeby różnych klientów oferujemy również w sprzedaży gatunkowe chleby produkowane z gotowych mieszanek. Są to surowce wysokiej jakości, z certyfikatami, opracowane przez technologów najbardziej cenionych producentów mieszanek piekarniczych. Oprócz chlebów dysponujemy bogatą ofertą pieczywa drobnego: bułek zwykłych, gatunkowych, rogali, paluchów. hot-dogów, bagietek itp.
Naszą ofertę tworzymy z myślą o klientach i dla klientów. Wierząc, że każdy z nich jest niepowtarzalny. W szerokiej gamie naszych produktów znalazło się także miejsce na ciasta tradycyjne jak i nowatorskie kompozycje oraz torty z nieograniczoną możliwością kompozycji i kształtów. Z prawdziwą przyjemnością przedstawiamy Państwu naszą ofertę. Gorąco zachęcamy, by zapoznali się Państwo z jej bogactwem i zaletami. Jest ona naszą dumą – efektem codziennej pracy, wykonywanej zgodnie z wartościami, w które wierzymy.
W przypadku gdy w Państwa sklepie nie ma w ogóle wyrobów z naszej piekarni i ciastkarni, prosimy o zgłoszenie adresu tego sklepu. Nasze dane teleadresowe znajdują się na podstronie KONTAKT. Po zgłoszeniu danych pracownik Piekarni skontaktuje się wówczas z kierownictwem wskazanego sklepu i powiadomi o Państwa życzeniach zakupu naszych wypieków a także podejmie odpowiednie działania.
Chleby | Bułki | Wypieki |
Żytnie | Pszenno-żytnie | Ciastka |
Pszenno-żytnie | Pszenne | Babki |
Pszenne | Wyborowe | Ciasta i Torty |
Dla klientów borykających się z cukrzycą proponujemy „Chleb IG” (pieczywo pszenne wieloziarniste o niskim indeksie glikemicznym IG 54) oraz rekomendowany przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków „Chleb dla diabetyków” o indeksie glikemicznym poniżej 50.
Dla dbających o linię proponujemy „Chleb Pro Body” o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka ( zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane ). Pieczywo to charakteryzuje się również bardzo niskim indeksem glikemicznym IG 33,5.
Dla zachowania dobrej pracy układu pokarmowego warto sięgnąć po „Chleb Dietetyczny” z większą zawartością błonnika.
Polecać możemy bardzo wiele gatunkowych chlebów. Doradzić mogą nasze ekspedientki w sklepach. Przy takim bogatym asortymencie mamy nadzieję, że każdy znajdzie takie pieczywo, które spełni jego oczekiwania zarówno smakowe jak i zdrowotne. A wszystko to dla Państwa. Jest to możliwe dzięki inwestycjom w najnowsze technologie i urządzenia.